Sunday, 17 November 2013

SETIAP YANG HIDUP PASTI AKAN MATI

Assalamualaikum semua .. 
dah lama dah update blog ni .. dah berhabuk dah ..labah-labah pon dah buat sarang .. 

Dini nak story tentang pepatah ni " Yang Hidup Pasti Akan Mati " .. 
seseorang yang Dini sayang telah kembali kerahmatullah pada hari Khamis 14.11.2013 ..
Hubungan kami sebagai tunang tidak kekal lama .. Mungkin Allah lebih sayangkan dia .. 
Perasaan sebak , sedih mmg akan hadir apabila kita kehilangan ornag yg kita sayang kan ?? 
InsyaAllah rohnya akan tenang disana .. :') 

till then , Dini tak boleh nk story panjang-panjang nntiu tringak kat arwah .. :)
Assalamualaikum w.b.t

Monday, 3 June 2013

BERUBAH LA WAHAI MANUSIA !

Assalamualaikum para blogger sekalian ..

harini Dini nak kongsi satu story ni , Dini geram sangat dengan orang yang suka mencuri nI , ada ke patut "pencuri" tu pergi curi kabel wifi umah Dini. patut tak korang rasa? xpatut kan? hish macam la kat dunia ni tak de kerja halal . Bermacam-macam kerja halal yang kita boleh buat kat dunia ni , tp kerja haram tu jugak diorang nak buat. Berubah la wahai "pencuri" oi , ingat berdosa tau makan dengan hasil duit haram ! Jangan ingat yang xde seorang pon yang tengok apa yang korang buat tu , Allah xpernah tidur tau. Masih sempat lagi korang nak bertaubat dan tidak mengulangi lagi kesalahan korang buat tu.
hehehehe , xsalah kan nak tegur menegur sesama kita.

p/s : berpesan-pesan lah sesama kita.. jgn jd selfish (*jual ikan *)

Saturday, 18 May 2013

PMR VICTIM


hye dear followers..
dini dah lama tak update blog ni maklumlah tahun ni kan PMR..
kena study always kan?
kata nak berjaya?
hehe dini calon PMR tahun ni tau..
jangan lupa doakan dini yer kawan2..
esok mid-year exam,tapi dini xbuat persediaan langsung
buat derk je padahal esok dh exam tapi masih lagi khayal bermain instagram la,twitter la,facebook la, BLOG la..hehehe..kalau sape2 yang pmr tahun ni sama macam dini mehla kite study smart k not study hard!!
remember don't play the fool..
cehh dah gaya macam cikgu yg tak bertauliah dah..
oklah sampai sini jer tau..
nnty continued lagi bila2...
kalau ada salah silap..sila komen kat bwah yer ,almaklumlah budak baru blajor la dikatakan.
bye ..Assalamualaikum


Friday, 11 January 2013


Assalamualaikum...
dah lama dny tak update blog ni...
rindu sgt2 kat korang.....
mcam dlm gmbar dny tgh menulis blog niey...
hurmmm..... tak ada topic la dny tak tau nk tulis pasal apa...
tapi yg apa yg pnting dny dpt update blog lgi...
yeaaaaa!!!!!!!!!!
snmpai sini jer erk...
udah dulu ya..
byep..

salam..

Friday, 10 August 2012

boring...boring..

hye semua...
erhm.........tajuk pom pasal boring kan
sbb tue Dini post di blog niey..
almaklumlah....blog ni kan sebahagian drp dairy kita kan...
apasal mata belom ngantuk eh??
ni mesti pasal blog nim...
Dini baru join blog2 nim nie pom bestfriend Dini yg buat blog kat Dini...
korang mesti dah tahu siapa kan?
erhm siapa lagi kalau bkn Nabilah yg comel lgi kiut miut huhuhu...
huarghhhh!!!
main blog nim dah rasa ngantuk plak..boleh buat ubat tidur nim..
haa..kpd sesiapa yg x boleh tidur awl tpi nk tidur awl main la blog..
comfirm boleh tidoq okey..
untuk keterangan lanjut hubungi 0162246789 (kucing)
huhuhu...
bye cemua good night....
love u all...especially Nabilah...

Thursday, 9 August 2012

raya!!! raya!!!

hye semua....
korang apa khabar?
emmm tak lama kita nak raya kan..
persiapan untuk hari raya korang dah buat lom? kalau belom korang kene la buat..
nnty tak sempat pulakkan....pagi raya mulalah gopoh-gapah..
baju raya korang warna pew erk? baju raya Dini warna gold (emas)..
baju raya kwn Dini warna pink polkadot gitue..
nak tahu sapew tak?
orang nyer ialah Nabilah.....
huhuhuhuuhuhu...
oklah Dini nk buat kuih raya nim (macam lah pandai sngt)
bye-bye..... akhir kata from Dini



Saidina Affan menyusun kata
Tutur peri yang aulia
Maaf-bermaafan sesama kita
Di Aidilfitri yang mulia 
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin

sahabatku......

hari ni dini nak share suatu cerita tentang sahabat.memang senang nak cari kawan tetapi susah nak cari sahabt yang sanggup susah dan senang bersama kita..
nasib baik la ada kawan Dini yang bernama Nabilah yang selalu bantu Dini huhuhuh...
Dini bersyukur cecangat dapat kawan macam Nabilah ni...

haa....lagu ni dituju khas buat sahabat Dini yg bernama Nabilah

kau ada di kala ku suka,,
di kala ku duka,,
setiap tangisan dan juga ketawa,,
kau ada di kala ku perlu,,
setia menemani ku,,
pegang erat tangan ku bila aku jatuh,,
kau la yang selalu,,
selalu menemaniku,,
mendengar kisah pahit manis hidupku,,
kau la yg disitu,,
setia menungguku,,
kaulah yang satu menjadi....
SAHABATKU...